Folketingsvalget – 12

20. maj 2019

Medens Socialdemokratiet har været i opposition, har der bredt sig den opfattelse, at der ikke er den store forskel på Venstre og Socialdemokratiet. Og at det var et valg mellem pest og kolera, om man valgte Venstre eller Socialdemokratiet. Jeg vil ikke sætte kryds hos de to partier, men af Socialdemokratiets just fremlagte økonomiske plan fremgår det dog tydeligt, at der faktisk er væsentlig forskel på, hvad de to partier vil, når det kommer til skattepolitiken. At der så er mange andre områder, hvor de to partier flugter – fx udlændingespørgsmålet – er en hel anden sag.

Socialdemokratiet vil poste flere penge i den såkaldte velfærd – hvilket jo også er hårdt tiltrængt – og finansieringen skal komme ved at annullere den lettelse på bo- og gave-afgiften for virksomhedsarvinge som regeringen har indført. Dernæst skal skatten for fri telefon og internet genindføres, da den især er kommet de velhavende til gode. Og endelig skal bankerne og den finansielle sektor i det hele taget  bidrage mere til velfærden. Samlet set er det en fundamental anden økonomisk politik end den, Venstreregeringen står for. At jeg så alligevel ikke sætter kryds ved Socialdemokraterne skyldes mange andre årsager. Og så skal vi jo lige huske, at der stadigvæk er langt fra ord til handling i dansk politik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget
14,690