Folketingsvalget – 18

27. maj 2019

Alle bør læse denne artikel fra Berlingske fredag om Greta Thunberg. En pige med en alvorlig diagnose, som vi lørdag skal følge dagen igennem. Medier og politikere vil kæmpe for komme i hendes nærhed. Måske skulle vi bare lade hende være barn? [Pia Kjærsgaard-tweet i anledning af Greta Thunbergs besøg i Danmark]

Jeg tror, det er steget Pia Kjærsgaard til hovedet, at hun er blevet forkvinde for Folketingets præsidium. Og derfor mener hun sig berettiget til at desavouere Greta Thunbergs forsøg på at råbe alle op om den truende klimakatastrofe. Det er rigtigt, at Thunberg er diagnosticeret – med Aspergers, OCD og selektiv mutisme – men det er der så mange andre, der er, at det nærmest hører med til vor tids normalitet. Og i øvrigt er det ikke diagnoser, der på nogen måder diskvalificerer nogen fra at deltage aktivt i den offentlige politiske debat. Kjærsgaards forsøg på at afskrive Thunberg, fordi hun er et barn, siger mere om Kjærsgaard betændte forhold til det folkestyre, som hun ellers gerne roser og fremhæver. Thunberg er ikke et barn, men en ung kvinde på 16 år, der har mere styr på de faktuelle forhold om klimaet end Pia Kjærsgaard nogensinde har haft eller får.

Og i går på valgaftenen forklarede Kjærsgaard Dansk Folkepartis forsmædelige tilbagegang med, at det nok skyldtes “klimatosserne”, underforstået: alle de partier, der forsøger at tage klimaproblemerne dybt alvorligt. Men vi ved godt, hvem tossen er i det her spil.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,768