Bare græd

28. maj 2019

Vi skal tilbage til Apollorevyen i mit fødeår, 1953. Aage Stentoft var komponisten og Börge Müller tekstforfatteren (den tids danske svar på Lennon og McCartney) og skuespiller og komiker Kjeld Pedersen som den, der fremførte sangen. “Bare græd” var et fast indslag i min barndoms Giro 413. En af de sange, der ofte dukkede op på ønskelisten.

Forleden blev jeg ledt på sporet af det, der må have været inspirationen til denne tudesang. Nemlig den amerikanske sanger, skuespiller m.m. Johnnie Rai (John Alvin Ray – 1927-1990), der var et stort navn i halvtredserne og bliver opfattet som en af dem, der banede vejen for rock and roll. Med sangene “The Little White Cloud that cried” og “Cry” fik han stor succes, ikke mindst i England, hvor fandyrkelsen af ham nåede helt Beatlemaniske højder. Teenagepigerne elskede denne tudesanger. Og han var en af dem, der banede vejen for den teenagekultur, der siden blev en vigtig klangbund for britisk rock and roll og beat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

18 har læst indlægget
14,768