Folketingsvalget – 20

29. maj 2019

I går aftes viste DR1 et dokumentarprogram om de udviste asylansøgeres børn på opholdsstedet Sjælsmark. Og hvis man har søgt efter et argument for, hvorfor man ikke skal stemme på partier som Venstre, Dansk Folkeparti og andre, der står bag Sjælsmarkprojektet, så fik man det serveret af Venstres Inger Støjbjerg.

Konfronteret med de urimelige forhold, som Sjælsmarkbørnene udsættes for, og som indebærer en risiko for, at de tager skade på deres sjæl, så svarede Støjberg, at børnene var forældrenes ansvar. Underforstået: Kun forældrenes ansvar. Dermed fralagde hun sig som politiker og menneske ethvert ansvar for børnenes situation.

Hvis man brugte samme argumentation over for danske børn, der lider overlast i underbemandede danske daginstitutioner eller som ikke får den tilstrækkelige undervisning i danske folkeskoler, så tror jeg Støjberg og hendes politiske bagland ville få problemer med deres vælgere. Den slags ansvarsforflygtigelse er politisk og menneskeligt forkastelig – og enhver rettænkende borger bør seriøst overveje at stemme på andre partier.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

19 har læst indlægget
14,768