Folketingsvalget – 25

3. juni 2019

[ Ritzaus måling i dag i Børsen]

Hvis tendenserne i de såkaldte opinionsundersøgelser holder stik til på onsdag, så får regeringspartiet Venstre et ufortjent godt valg, men mister regeringsmagten, fordi deres parlamentariske grundlag i Dansk Folkeparti får en vælgerlussing. Og Socialdemokratiets fremgang er stagneret, medens deres potentielle parlamentariske grundlag på venstrefløjen, de Radikal, SF, Enhedslisten og Alternativet samlet set går styrket ud af valgkampen. For småpartierne på højre fløj er det lidt usikkert, hvad der sker. Desværre ser det ud til at de Konservative klarer skærene, selv om partiets leder Pape Poulsen har gjort et skidt job som justitsminister. Og det er uklart, hvordan det går Liberal Alliance (heldigvis slipper vi for Mette Boch), Stram Kurs, Nye Borgerlige og Klaus.

Summa summarum: Det tegner til et regeringsskifte. Og det er nok en smagssag om man vil græde eller le ad det perspektiv. Vi ved aldrig, hvad Socialdemokratiet kan finde på (tænk blot på Thorningregeringens svinestreger), og kun en stålsat, kompromisløs venstrefløj (det har den aldrig været…) kan levere en vis garanti for, at Sosserne ikke laver rævekager. Så langt, så godt eller skidt. En dag tilbage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

4 har læst indlægget
13,608