Dr. John er død, 77 år

7. juni 2019

Mac Rebennack, alias Dr. John, er ikke mere. Hans hjerte sagde stop i går, efter at have slået sine musikalske takter i 77 år. Og dermed skal vi sige farvel til en af de ypperste repræsentanter for den musikalske smeltedigel, der hedder New Orleans. Fra sin tidlige ungdom blandede han alskens elementer fra hjemegnen – fra jazz, blues og rock over creolermusik og vodoo – til en altid fascinerende og skøn gumbo. Han har besøgt Danmark flere gang, og jeg har oplevet ham flere gange her i byen, og hver gang var det en udsøgt fornøjelse at opleve ham fremføre sin særprægede og dybt personlige udgave af New Orleans-musikken. Heldigvis efterlader han sig en række fornemme album – lige fra debuten med Gris gris til hyldestpladen for Louis Armstrong Ske-Dat-Dee-Dat: The Spirit of Satch fra 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

16 har læst indlægget
13,759