50: Earth Opera: Great American Eagle Tragedy

10. juni 2019

Selv om der er tvivl om udgivelsesdatoen, så var det i 1969 Earth Opera udsendte deres andet og sidste album The Great American Eagle Tragedy. Der var opbrudsstemning i den såkaldt psykedeliske rockgruppe, der måtte sige farvel til cembalospilleren Bill Stevenson inden indspilningen, der til gengæld gjorde brug af flere gæstemusikere, bl.a John Cale og Bill Keith (pedal steel guitar).

Pladen fik relativt stor og positiv omtale i datidens danske beatprogrammer på Danmarks Radio, og den klarede sig relativt godt i hjemlandet. Og er – hørt på afstand – et fornemt eksempel på den americana, der i dag præger så meget af amerikansk rockmusik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

45 har læst indlægget
14,412