Strejker og nedskæringer

31. maj 2008

I disse dage ser vi en række overenskomster, der giver FOA-medlemmer, pædagoger og andre lønløft i størrelsesordnen 13-14%. Ganske vist strejker sygeplejerskerne endnu, men de skal såmænd nok få noget i den retning. Hvis ikke de får de begærede 15%.
Følgerne af lønløftet begynder nu at vise sig. Kommunerne åbner budgetterne igen for at finde besparelser. På børneområdet for eksempel. Og måske kan kommunerne ikke gøre andet. For i baggrunden sidder regeringen og holder fast i de økonomiske tøjer i tavshed. Regeringen har været påfaldende tavs i forbindelse med de aktuelle strejker. Og med god grund. Det gælder om at bortlede opmærksomheden på det egentlige problem, når det gælder lønforbedringer, øget velfærd og andre forbedringer: At vi har en regering, der hverken vil eller kan leve op til de gyldne løfter, den har givet. En regering, der er slidt op som en gammel vinterfrakke.

Opdatering: Tavsheden blev brudt lidt i dag på afslørende vis. Til DR Radioavisen siger Venstres kommunalordfører, Erling Bonnensen, at ‘det er kommunernes egen skyld, hvis de skal svinge sparekniven’. Han tilføjer, at ‘kommunerne aldrig har haft et større budget end nu, og de har selv været med til at aftale det, Og hvis de ikke holder hus med det, skulle de hellere få flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde”. Man noterer sig, at Bonnensen tører ansvaret for de kommunale budgetter af på kommunerne. De har selv været med til det, derfor er det deres skyld. Men har regeringen ikke også været med? Og hvad med dens “skyld”?
Man noterer sig også et af regeringens tilbagevendende nedslidte, økonomiske og retoriske pseudo-argumenter: ‘Budgettet har aldrig været større’. Nej, sikkert ikke målt i kroner og ører. Men det siger jo ikke noget om, hvilke behov og omkostninger det store budget skal dække. Ved at henvise til store budgetter eller stikke beløbsstørrelser ud forsøger regeringsmedlemmerne at undgå at forholde sig til de faktiske problemer, der er i kommunerne.
Ansvarsforflygtigelsen sætter trumf på med henvisningen til, at kommunerne bare kan få nogle flere kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Ikke blot er dette argument udtryk for en blankpoleret kynisme, der overhovedet ikke forholder sig de sociale problemer, der ligger bag kontanthjælpsmodtagernes situation. Bonnensen overser (eller rettere: fortier) også, at en ekstra indsats over for kontanthjælpsmodtagerne jo også vil koste flere penge, som så skal tages fra andre konti i budgettet.
Bonnensens argumentation viser i karikatur, hvordan regeringen projicerer sin egen uduelighed, ansvarsløshed og sociale kynisme over på kommunerne.

9 kommentarer

  1. Brennan kommentarer:

    Jeg har længe ment, at hvis regeringen turde vise deres sande fjæs, så ændrede de lovgivingen, så den passer til de budgetter, som er blevet meldt ud. Det er klart at kommunerne ikke kan få regnestykket til at gå op, og i flere tilfælde slet ikke kan overholde lovenes intentioner.
    Grrr.

    Hvornår vågner danskerne op og vælger en anden regering???? Selvom, det er måske en del af problemet at Helle ikke holder!?!

  2. capac kommentarer:

    @Brennan: Ja, hvorfor vælger danskerne ikke en anden regering? Godt spørgsmål.

  3. Heidi kommentarer:

    Ups, selvom kæresten og jeg er meget enige, er jeg ikke sikker på, at han havde skrevet præcis, som JEG gjorde i ovenstående indllæg ;-P

    Den smuttede vist lige ude i afsenderboksen…

  4. capac kommentarer:

    @Heidi-Brennan: Shit happens. I kommentarfeltet og i politiken.

  5. c bagger kommentarer:

    Jeg har sagt det før.
    Nu siger jeg det igen.
    Må jeg have lov til at foreslå en anden regering.
    Og desforuden har danskerne valgt en anden regering.
    Men det er lusen i skindpælsen der bestemmer hvor bæstet kradser sig.

  6. capac kommentarer:

    @c bagger: Det mÃ¥ du gerne – altsÃ¥, foreslÃ¥ en anden regering…

  7. c bagger kommentarer:

    Det er ikke ikke nemt når folk ikke høre efter!

  8. capac kommentarer:

    @c bagger: Så må vi råbe højere! ;-)

  9. c baggere kommentarer:

    HØJERE!!!!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

191 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62