Kryddersild på Wembley

15. juni 2019

Det er 25 år siden, Spice Girls blev dannet. Og de er pt. på genforeningstur. I tre dage har de fyldt Wembley Arena til bristepunktet. Som The Independents anmelder – der selv var fan dengang for 25 år siden – skriver, så er “halvfemsernostalgien en stor forretning”.

Ja, for meget kan man beskylde kryddersildene for, men det var ikke på det musikalske område, deres aktiver lå. Derimod alt andet. En meget kommerciel udgave af feminisme, fem attraktivt udseende unge damer (undskyld #meetoo, men sådan var og er det…) og så en målrettet, velfinansieret markedsføring sørgede for, at de fem spice girls endte på væggene og musikafspillerne i rigtig mange pigeværelser.

Og nu er de så genforenet ( – fru Beckham). Og stadigvæk er det ikke musikken, der tæller mest. Det kan man forvisse sig om ved at læse Independentskribenten Holly  Williams’ loyale, men også morsomme “anmeldelse” af Spice Girls’ (minus fru Beckham) optræden på Wembley. Den efterlader et indtryk af, at de fire Spice Women nok skulle have gjort som fru Beckham – afstået fra gendannelsen. Men, hvad er der man siger, penge lugter jo ikke…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Thomas Mathiasen kommentarer:

    Jeg mener nu, at der var fem piger i den oprindelige inkarnation af Spice Girls.

  2. capac kommentarer:

    @Thomas: Du har selvfølgelig ret. Der var fem sild: Mel B, Emma Bunton, Melanie C, Geri Halliwell og Victoria Beckham, der ikke ville være med i gendannelsen.

Skriv en kommentar

43 har læst indlægget
14,134