Dagens politiske citat: Om Pia Kjærsgaards exit som folketingets formand

16. juni 2019

Pia Kjærsgaard har ikke ladet sig begrænse af sin position som Folketingets formand. Hun har insisteret på sin ret til at råbe op. Men hun har ment, at alle hendes kritikere burde have været begrænset af hendes position.

Hendes tid som Folketingets formand er således en bemærkelsesværdig episode i historien om Dansk Folkepartis storhed og fald. Da den gamle protestpolitiker blev tildelt folkestyrets symbolske trone, opførte hun sig endnu mere magtfuldkomment end det regime, hun engang ville gøre op med. Hun misbrugte sin status til at smide skidt efter sine kritikere. Nøgternt betragtet har hun været en fiasko som Folketingets formand.

Men pædagogisk anskuet har vi fået en holbergsk fortælling om, hvor galt det går, hvis opgøret med den politiske overklasse ikke er progressivt, men forfængeligt. Når foragten for ’elite’ og ’smagsdommeri’ dækker over drømmen om selv at blive en elitær, uimodsigelig smagsdommer.

[Rune Lykkeberg i Information]

Læs hele artiklen her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Hvasse G kommentarer:

    …som du selv har noteret; det minder meget om konen i miuddergrøften

  2. capac kommentarer:

    @Hvasse G: I øvrigt sjovt at se, at Pia Kjærsgaards opførsel trækker litterære referencer: Grimm (konen i muddergrøften) og Holberg (i Runes artikel). Og selvfølgelig ikke for det gode.

Skriv en kommentar

41 har læst indlægget
14,464