Mere fløjlsblød undergrund: Loaded

1. juni 2008

Train round the bend
Takin me away from my country
I’m sick of the trees
Take me to the city
Train comin’ round the bend
Oh train comin’ round the bend
Been in the country Oh much too long
Trying to be a farmer
But nothing that I planted never seems to grow
Train comin’ round the bend
Train comin’ round the bend
Hey I am just a city boy
And really not the country kind
Oh I need the city streets and I need your light
To see bend comin’ round the bend
The train comin’ round the bend
Allright
Ooh Ohh
Once
She’s going twice
She’s going to the loop up and down
She’s going twice
She’s going the train comin round the bend
You know the train comin round the bend
And I’m out of nowhere
Takin’ me back where I belong
I’ve been here once and I don’t take it tonight
For the train comin round the bend
The train comin round the bend
OOOh Allright!

Loaded var Velvet Undergrounds fjerde officielle udgivelse. Bandet havde fået kontrakt med Atlantic Records efter nogle problemer med det gamle selskab, der foretrak hippiemusik frem for cool metropolrock à la Velvet og Zappa. Prisen for at komme på kontrakt med Atlantic var, at VU skulle lave et album, der var fuld (loaded) af hits…
Og ingen tvivl om det: Lou og Co. har gjort, hvad de kunne for at levere nogle sange, der var værd at lytte til. Sweet Jane, Rock & Roll blandt andre. Og der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at lyden er påvirket af tidsånden. Lytter man til indledningsskæringen Who Loves The Sun, så kunne kan næsten forledes til at tro, at man havde sat den forkerte plade på grammofonen. Det lyder af Beatles, Mamas & Papas og anden tresser-popsnedkeri… Men måske er det for at narre fjenden (pladeselskabets købmænd) – for allerede med skæring 2, Sweet Jane, så vender Lou Reeds New Yorker-coolness tilbage, selv om den er pakket ind i poplækker vellyd. Loaded betragtes som VUs popalbum, men lytterne har ikke været til at narre. De kunne godt høre ulven i fåreklæderne. Og pladen blev heller ikke det pophit, som pladepengemændene havde håbet på…
Loaded var det sidste album, hvor Lou Reed var med, og Maureen Tucker var kun med af navn, men ikke af gavn, fordi hun havde en graviditet at se til. Lou kunne ikke med al det kommercielle pophitliste-kompromis og udvandrede, da pladen var båndet og næsten færdigredigeret. Pladen blev også bandets gravskrift.
Selv om Loaded er en kompromisdannelse mellem bandets artrock-ambitioner og musikindustriens begær efter hurtige profitable hits, så kan den “pæne” produktion ikke skjule, at man har med et enestående, moderne storby-artrock-band at gøre som blev model for mange senere grupper.

Velvet Underground – Exploding Plastic Inevitable

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

143 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62