Dødsfald: Dave Bartholomew – 100

24. juni 2019

For få dage siden døde Dr. John. Og nu er en anden af New Orleans’ store navne gået bort. Dave Bartholomew, arrangør, producer, komponist, trompetist og bandleder har forladt os i en alder af 100 år.

Han var mest kendt for sit indflydelsesrige virke i baggrunden. Fx sit samarbejde med Fats Domino, der førte til hits som “Ain’t that a shame”. Og han stod Domino bi i de store år fra 1955-1964, hvor Fats fik hele 65 singler på hitlisterne derovre. Men Bartholomew arbejdede også sammen med mange andre, store navne – lige fra Lloyd Price (“Lawdy Miss Clawdy”) over Chuck Berry (“My ding-a-ling”) til Elton John, Paul McCartney og Rolling Stones. Og med sit “big beat” var han med til at gøre rock and roll til halvtredsernes nye lyd (ja, faktisk fyrrernes med, hvis man medregner hans produktion af Fats Dominos “The Fat Man” fra 1949).

Bartholomew og Domino – live in Austin

Bartholomew var en af den slags bagmænd, man mest læser om på pladenoter og den slags steder, der vidner om, hvem der opererer i baggrunden med autoritet og stor inspirationskraft. Nu er han ikke mere. Endnu et stort træ i New Orleans’ musikskov er faldet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

69 har læst indlægget
14,411