50: Fairport Convention – Unhalfbricking

3. juli 2019

Og så blev jeg mindet om, at det er alt for længe siden, jeg har lyttet til det engelske folk-rock-band Fairport Convention. For et halvt århundrede siden udsendtes bandet tredje (!) album Unhalfbricking. Og netop i 1969 nåede bandet deres kreative og kunstneriske højdepunkt med hele tre album (de andre to er: Liege & Leaf og What we did in our holidays), der for alvor dyrkede inspirationen fra den traditionelle britiske folkemusik. Denne nyorientering, der også betød en let nedtoning af inspirationen fra Amerika, blev understreget af, at Sandy Denny kom med i bandet som sangerinde og sangsskriver.

Og det engelske publikum kvitterede for den nye retning ved at sende plade  højt op på hitlisten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

16 har læst indlægget
14,286