Ringo Starr – 79

7. juli 2019

Selv om han kan være lidt svær at genkende på fotoet ovenfor, så er det Ringo Starr, der sidder ved slagtøjet i Eddie Clayton Skiffle Group.

Efter at have forsøgt sig med job ved de britiske jernbaner og som barmand på et skib, der sejlede mellem Liverpool og Wales fik Ringo et job som en slags lærling ved Henry Hunt and Sons (ingeniørfirma), hvor han straks efter blev en del af Eddie Claytons band, der spillede for de ansatte i frokosstuen, ved lokale fester og amatørkonkurrencer. Vi er i 1956-57.

Og i december 1957 køber Ringos stedfader Harry Graves det første trommesæt til sin stedsøn. Et brugt sæt til 10 £, som Graves selv transporterer med toget fra London til Liverpool. Ikke længe efter køber Ringo – for lånte penge – sit eget Premier trommesæt. Og så er han for alvor i gang med karrieren. Han skifter til Darktown Skiffle Group og sidder ind hos adskillige andre bands, også jazzbands (Ringo var vild med jazz).

Via et fast job i Rory Storm and the Hurricanes kommer han til Hamborg og møder The Beatles, og resten er historie. I dag fylder den lille trommeslager 79 år og er rask, rørig og aktiv ved stikkerne. Og han vil sikkert sende sit Peace and Love til alle lykønskere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Modvind kommentarer:

    Men det er vel Ringo længst til venstre, stående op.

  2. capac kommentarer:

    @Modvind: Ja, jeg tror, du har ret. Det er i hvert i fald ham, der ligner mest. Så der har nok været to slagtøjsspillere i det band. Det har nok været nødvendigt, hvis de ikke havde et rigtigt trommesæt…

Skriv en kommentar

46 har læst indlægget
14,308