Erindringsglimt: Sommerdrik og chokoladepastiller

11. juli 2019

Vi skal langt tilbage, til en tid før Sodastream var opfundet og cola var hvermandsdrik. I min barndom var sodavand noget, man fik ved sjældne lejligheder, fx børnefødselsdage og lignende. Ellers stod den på vand og saftevand. Fx lavede min mor en fremragende rabarbersaftevand, som jeg drak mange liter af om sommeren. Og så kom på et tidspunkt Brugens pulverlæskedrik ind i billedet. Det var min farmor, der introducerede mig for denne søde og velsmagende drik, der bestod af en lille pose med pulver, der blev oprørt i en liter postevand. Hindbær, Ananas og Grape. De to førstnævnte blev foretrukket.

Siden blev sodavand så billige, at pulverdrikken gled ud af FDBs sortiment. Lidt en skam, for det smagte helt specielt.

Billedernes er lånt fra Samvirkes Classic e-arkiv.

Opdatering: Og erindringen om den liflige sommerdrik fik mig på sporet af et andet glimt, også hentet hos Samvirkes arkiv. Nemlig Brugsens chokoladeknapper, som jeg også fik, når jeg var sammen med min farmor. Der var to slags, den mørke og den lyse. Og det var noget helt særligt at få lov til at tage et par knapper fra den lille papæske, de var i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

212 har læst indlægget
14,226