50: Zager & Evans – In the year 2525

12. juli 2019

Beatles, Rolling Stones og Elvis Presley stod for de helt store hits i 1969. “Get back”, “Honky Tonk Women” og “Suspecious Minds”. Og så var der tyggegummigruppen The Archies og deres “Sugar Sugar” og – One hit wonder-duoen Zager & Evans og deres dystopiske sang “In the year 2525”.

Zager & Evans sang udkom først på et lillebitte plademærke, Truth Records, i 1968. Men da den blev genudsendt på RCA blev den nr. 1 både på Billboards Hot 100-liste og på UK Singles chart i Storbritannien. Indtil 2018 var Zager & Evans de eneste, der formåede at hitte på begge sider af Atlanten. Til gengæld blev det ikke til mere for duoen. Og de gik hver til sit i 1971. Måske kan successen med netop den sang til dels forklares ved, at sangen – ud over visse popkvaliteter – havde en usædvanligt tekst, der handlede om, hvad der ville ske i fremtiden. Fra 2525 og videre frem. Og det var ikke almindelig popsangstekst dengang, men den ramte måske noget af tidsånden – fremtidsbekymringen – der fandt næring i månelanding, Cubakrise, Vietnamkrig m.m.? Men det er bare et gæt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

71 har læst indlægget
14,464