Månelandingen

20. juli 2019

Ja, i dag er det altså 50 år siden, Apollo 11 landede på månen. En begivenhed, medierne vil dyrke intenst i dag og de følgende dage. For det er ikke bare en månelanding. Det er en mytologisk fortælling, der er en del af en større fortælling om rumkapløb og om to samfundssystemer i konflikt med hinanden. Og to ideologiske systemer.

Som skrevet gjorde månelandingen ikke det helt store indtryk på mig. Jeg tror ikke, jeg var gammel nok til at forstå, hvilken teknologisk bedrift det var. Men måske handlede det også om, at en uskyld forsvandt med Apollo 11. Pist borte var alle de drømme, fantasier og forestillinger, som forfattere og andre kunstnere gennem tiden havde udviklet, når de så den hvide skive på himmelrummet. For sådan er det jo med erkendelserne – de indebærer et tab af uskyld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

9 har læst indlægget
13,839