Venstre , Socialdemokratiet og drengene fra Godhavn

14. august 2019

Partiet Venstre vandt folketingsvalget. Gik ganske ufortjent frem stemme- og mandatsmæssigt, men tabte regeringsmagten. Og siden valgkampen, hvor formand Lars Løkke Rasmussen gjorde alt, hvad han kunne for at holde fast i magten, bl.a. ved at foreslå en alliance med Socialdemokratiet, har ledelsen i partiet ligget i åbenlys magtkamp. Rundsavene på albuerne og knivene oppe i ærmerne har blinket i offentlighedens lys, fordi partiets chefideologi Claus Hjort Frederiksen og næstformand Kristian Jensen har afsløret, at der kæmpes om partiets politiske linje – og dermed om, hvem der i den nærmeste fremtid skal være formand for partiet. Der kan ikke herske meget tvivl om, at den nærmest mundlamme Lars Løkke Rasmussens position er i spil.

Og medens blodet flyder internt i Venstre, så lider partiet endnu et nederlag i offentligheden. Nemlig da statsminister Mette Frederiksen i går offentligt gav “drengene” fra Godhavn en undskyldning for, at myndighederne havde vanrøgtet dem med tærsk og seksuelt misbrug, da de var anbragt på Godhavn. En offentlig undskyldning, som den daværende Venstre-regering med Karen Elleman Jensen i spidsen nægtede at give dem. Nu gør Mette Frederiksen det så, og får stor sympati i befolkningen for at gøre det. En undskyldning, der viser, at den nuværende regering alt andet lige står ved det ansvar, den har, som folkevalgt regering. En smertefuld, men også nødvendig undskyldning, der viser, at man påtager sig det ansvar, man har arvet fra fortiden, og en undskyldning, der er med til at sikre, at den slags misrøgt ikke kan ske i fremtiden – i hvert fald ikke med myndighedernes legitimering, sådan som det skete i fortiden. Og en undskyldning, der har vælgernes sympati, som så vil smitte af på den nuværende regerings troværdighed – i hvert fald i nogen tid – og vil være en belastning for partiet Venstre i dets selvødelæggende magtkamp.

Og bedre bliver det ikke af, at Venstres tidligere parlamentariske grundlag, partierne Dansk Folkeparti og De Konservative, fra sidelinjen gentager afvisningen af en officiel undskyldning med den begrundelse, at nutidens politikere ikke har haft del i misrøgten af drengene fra Godhavn. Det hjælper ikke Lars Løkke Rasmussen og Venstre og afslører blot, hvor historieløse DF og K er, når det drejer sig om de nuværende politikeres forhold til fortiden i magtens centrum.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kommentar

  1. Helge kommentarer:

    God kommentar…

Skriv en kommentar

23 har læst indlægget
14,133