Peter “Easy Rider” Fonda er død, 79 år

17. august 2019

Skuespilleren Peter Fonda, søn af den legendariske Henry Fonda og broder til Jane Fonda, er sovet stille ind i en alder af 79. Han medvirkede i mange, også mange gode film, men vil nok især blive husket for sin lille rolle i Dennis Hoppers Easy Rider fra 1969, hvor han sammen med Dennis Hopper selv og en ung Jack Nicholson forsøgte at udleve en amerikansk drøm om frihed på to Harley Davidson-hjul. En film, der besang tressernes vilde drømme at leve frit og udleve sig selv helt og beskrev, hvor tragisk det går når ungdommelig naivitet møder den rå amerikanske virkelighed. En film, der på linje med Arthur Penns Alice’s Restaurant også er en gravskrift over hippietiden. Der er noget sært ironisk over, at Peter Fonda netop skulle forlade denne verden i halvtredsåret for filmen og alt, hvad den står for.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

78 har læst indlægget
14,403