Skolstrejk for klimatet

23. august 2019

Even out here in the middle of the Atlantic Ocean I hear about the record amount of devastating fires in the Amazon. My thoughts are with those affected. Our war against nature must end. [Greta Thunberg, Facebook d.d.]

Et år er gået, siden Grete Thunberg for første gang trådte frem med sit budskab om at skolestrejke for klimaet. Og selv om der var og er stavefejl på skiltet, som Greta slæber rundt på, og selv om hun har en håndfuld diagnoser at slæbe rundt på, så lykkedes det hende at bryde igennem mediernes film af overfladiskhed og ligegyldighed og for alvor sætte kampen for klimaet på den politiske dagsorden. Ikke mindst hos mange børn og unge, der med største selvfølgelighed har identificeret sig med Greta og taget hendes skolestrejke til sig.

Lige nu er Grete på vej til USA i en sejlbåd (for man skal jo ikke udlede CO2…) for at fortsætte sin kamp, som hun indtil videre har vundet, selv om højreorienterede medier og politikere forsøger at sætte hendes projekt i et dårligt lys. Men Greta fortsætter med offentligt at hænge forældregenerationen ud, fordi den ikke handler nu og dermed har et stort ansvar for den elendige fremtid, børnene skal leve i. Og Greta taler lige ud af posen, uden omsvøb og uden tilløb til modifikation. Hun læner sig op af den fremmeste forskning på klimaområdet og taler uden at ryste på hånde direkte ind i en politisk offentlighed, der helst vil knibe uden om med alskens parlamentarisk-“demokratiske” undskyldninger. Men lige lidt hjælper det. Greta fortsætter ufortrødent, fordi hun ved, at der kun er en vej, når klimaet skal forbedres.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

49 har læst indlægget
14,286