Niels Hausgaard – 75

31. august 2019

I dag fylder NIels Hausgaard 75. Sanger, musiker, sangskriver og humorist. Måske ikke mindst det sidste. For siden starten tilbage i halvfjerdserne har den underdrejede, men altid skarpe satiriske sans spillet en fremtrædende rolle. I en sådan grad, at man fristes til at kalde ham en forløber for vor tids såkaldte stand-up-artister. Hausgaard selv vil nok betakke sig for at blive slået i hartkorn med disse nymodens op-stående humorister, men noget er der nu om det.

Og så er Hausgaard også noget så sjældent som en venstreorienteret kunstner. En slags forsinket repræsentant for halvfjerdsernes venstreorienterede samfundskritik. Man har aldrig været i tvivl om, hvor Niels Hausgaard har stået politisk set, at hjertet sad og bankede i venstre side – uden at det skal forstås i nogen dogmatisk forstand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

100 har læst indlægget
15,010