“Mama” Cass Elliott – 78

20. september 2019

“Mama” Cass Elliott døde d. 27. juli 1974 af hjertesvigt. Hun blev 32 år. Samme alder som The Whos trommeslager Keith Moon, der døde i samme lejlighed fire år senere. I dag ville Cass være fyldt 78 år. Og desværre fik vi ikke at opleve, hvad hun kunne have udrettet med sin dejlige stemme.

Siden hendes død har der cirkuleret en skrøne, der fortalte, at Cass døde, fordi hun blev kvalt i en sandwich. En historie, der byggede på den fordom, at hun – fordi hun var en stor pige – led af overspisning og derfor endte sine dage som fortjent. “Fedmebashing” kaldes det vis i dag i moderne journalistsprog. Men den historie er blevet manet i jorden mange gange siden hen.

Cass Elliott var uden tvivl en af de helt store kvindestemmer i tresserne popmusik. Et aktiv i Mamas and Papas og som solist med et stort potentiale, der aldrig blev forløst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget
14,144