#ClimaStrike

20. september 2019

[Billedet er lånt fra Greta Thunbergs Facebookside]

I dag er den globale klimastrejke i gang. Alene i Brisbane er der p.t. mere end 30000 unge mennesker på gaden, og det vokser stadigvæk. Og sådan er det hele vejen rundt. Greta Thunberg har fået tag i de unge og sendt dem på gaden.

Og så er det forstemmende, når Dansk Industri herhjemme vil vise sin “gode vilje” og bidrage til CO2-reduktionen, men kun på betingelse af kraftige skattelettelser til aktionærer og i den dur. Det viser bare, at de ikke har fattet alvoren af klimakrisen og heller ikke, at der er en intim forbindelse mellem denne krise og det såkaldte “vækstsamfund”, vi lever i. Tiden er ikke til at øge vækst, ulighed og nogle få menneskers rigdom, men derimod at besinde os på en fremtid med mindre forbrug. Tiden er inde til, at erhvervslivet lytter til klimaforskerne, som Thunberg ganske rigtig sagde, da hun talte på Capitol Hill forleden.

Opdatering:

Foto fra New York City på dagen…

Over 4 million on #ClimateStrike today.
In 163 countries. And counting… ‬
Thank you all!!
‪And if you belong to the small number of people who feel threatened by us, then we have some very bad news for you: ‬
‪This is just the beginning. Change is coming – like it or not. GT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget
14,144