P6 Beat og P8 Jazz reddet på stregen

20. september 2019

Dagens gode nyhed på radiofronten er, at DRs P6 Beat og P8 Jazz ikke som planlagt nedlægges i forbindelse med statsinstutionens store spareplan. De to nichekanaler fortsætter – i hvert fald et år frem. Og det er vigtigt, at “beat” og “jazz” ikke skal ende som spredte indslag på de andre, meget kommercielle kanaler P3 og P4. Dermed får den del af musiklivet, der ikke dyrkes og plejes af de store pladeselskaber, en chance for at nå ud til et stort publikum.

Opdatering: Men der er også grund til at dryppe lidt malurt i bægeret. Når jeg ikke lytter så meget til især P6Beat, så skyldes det, at kanalen er præget af den der journalistiske impotens, der desværre præger store dele af de førende radio- og tv-kanaler i vor tid. Med journalistisk impotens mener jeg slet og ret, at studieværterne og journalisterne ikke i tilstrækkelig grad lever op til klassiske journalistiske dyder med hensyn til research, kravet om at se en sag fra mindst to sider, sproglig omhyggelighed (tal et forståeligt dansk, der ikke har generationsmæssig, dialektal, social eller anden slagside, tal tydeligt, tal ikke i munden på hinanden osv.).

Et aktuelt eksempel er P6 Beats program om C. V. Jørgensen, der meget betegnede for den journalistiske slaphed og leflen for publikum hedder P6 Beat elsker C. V. Jørgensen. Og spørgsmålet er vitterligt, om de “elsker” C. V. Jørgensen, når de faktisk behandler manden og hans musik ganske stedmoderligt. Det tidligere C. V. Jørgensen-bandmedlem Rene Wulf, der har skrevet en bog om sin tid i bandet, retter på sin Facebookside en sønderlemmende kritik af P6Beats håndtering af C. V. Jørgensen, fx at kanalen formaster sig til at beskrive personen Carsten Valentin Jørgensen, selv om de ikke kender ham og ikke har researchet sig frem til, hvad de mennesker, der faktisk har arbejdet sammen med ham, kan fortælle om manden. Og at kanalen fokuserer på albummet Sjælland og forsømmer de mesterværker, Jørgensen lavede i halvfjerdserne – med den populistiske begrundelse, at Sjælland er det album, lytterne foretrækker.

Men selv om P6Beat altså lider af de selvsamme journalistiske skavanker, som andre kanaler, så er der grund til at glæde sig over, at kanalen får lov til at køre en tid endnu – alene af den grund, at der så vil blive spillet musik, der ikke er længst fremme i de store pladeselskabers bevidsthed, men promoveres af små pladeselskaber, små promotionsagenturer og – ikke mindst – af kunstnerne selv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

28 har læst indlægget
14,144