Wings genhørt

21. september 2019

Som bloggens faste læsere vil vide, så blev min Paul McCartney-samling øget betragteligt. Og jeg har benyttet lejligheden til at lytte til Macca og Wings de seneste dage. Og det har været en ren fornøjelse at dykke ned i Maccas sangskrivning og eksperimenteren. Og jeg er blevet bestyrket i min opfattelse af, at Wings-perioden bød på en støt voksende kvalitetsforøgelse. På album som Venus and Mars og Back to the Egg styrkes sangskrivningen af en sublim legelyst og eksperimentertrang. Her kan man studere legebarnet McCartney, der er fuld af ‘skøre ideer’, men ideer, der altid passer smukt ind i melodierne. Måske er Wings-perioden en lidt undervurderet periode i ex-Beatlens karriere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

 1. Frankie kommentarer:

  Lidt……nej meget undervurderet

  startede med universitetsturene, mindre ture i UK og Europa og i slutningen af 70 erne var de i UK, USA, Australien og store dele af Europa og resten af verden større en navne som WHO, Queen m.m. (Koncert for camputchea dokumenterer dette)

  5 albums i træk som nr. 1. red rose, band on the run, venus and mars, at the speed og WOA. bedst sælgende i 70 erne sammen med Elton john, abba og led Zeppelin.

  og som du siger; eksperimenterende med sange og produktion.

  Wings opbyggede sit eget navn uafhængigt af Beatles. Nogle stod på der og var overbeviste. anmeldere og beatles/Lennon fans stod af allerede på forhånd pga bagage og forventninger. Så meget mere imponerende at de klarede sig så godt.

  Da de forsvandt brat blev de glemt af de fleste og Beatles nostalgien tog over ikke mindst efter Lennons død. senere perspektivering blev beatles domineret og alle, selv PMC så lidt ned på wings tiden, de skiftende besætninger, linda Mccartney osv.

  men et grundigt lyt igennem udgivelserne og live optagelser, uden filter og sammenligningsrygsækken på viser mange smukke melodier, stærke rocksange og eksperimenter i flere retninger. Alle pladerne indeholder perler og glemte/undervurderede sange.

  Wings var store og musikken holder den dag i dag, ja virker nærmest frisk og aktuel

  MVH Frank

 2. capac kommentarer:

  @Frankie: I hvert fald er jeg ikke i tvivl om, at flere af Wings-pladerne er kommet til at stå lidt i skyggen af Band on the Run. Det er en fantastisk plade, der fortjener populariteten, men der gemmer sig så meget godt på de oversete plader, at det er synd og skam, at de skal stå derude i skyggen. I hvert fald er min begejstring for de oversete vokset betragteligt ved genhøret med dem.

Skriv en kommentar

33 har læst indlægget
14,144