Farvel til en huspoet: Robert Hunter – The Grateful Dead – 78 år

25. september 2019

Ja, jeg måtte lige hen til reolen og finde ovenstående album fra 1974 frem blandt vinylerne, da nyheden om Robert Hunters bortgang ramte computerskærmen. Hans betydning for The Grateful Deads musik er svær at undervurdere, da mange af deres store sange (og dem er der rigtig mange af) har tekst af netop unter, der var for teksterne, hvad Jerry Garcia var for bandes musik. De to komplementerede hinanden. “Dark Star”, “China Cat Sunflower”, “Uncle John’s Band,” “Box of Rain,” “Scarlet Begonias,” d “Touch of Gray” og så videre.

En fælles kæreste (dog ikke på samme tid) førte Hunter og Garcia sammen tidligt i tresserne, hvor de begge spillede bluegrass og anden roots-musik i forskellige konstellationer og hen ad vejen fandt Hunter så ud af, at han skulle satse på teksterne og Garcia inviterede ham ind i Grateful Dead som huspoet. Samarbejdet strakte sig helt frem til Jerry Garcias død, og i tiden efter har Hunter arbejdets sammen med mange andre sangskrivere, heriblandt selveste Bob Dylan (fx på Together through life). Og så havde Hunter også sin egen parallelle karriere, hvor han lavede nogle soloplader og turnerede lidt. Det sidste blev også nødvendigt i de senere år, hvor han blev syg og måtte turnere for at tjene penge til medicin- og lægeregningerne. Sådan er det jo derovre i landet uden almen sundhedsforsikring.

Nu er Hunter så fikseret på den imaginære stjernehimmel sammen med Garcia…. Who’s next?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget
14,468