Marie Key fylder 40

7. oktober 2019

En af de mere markante kvinder i dansk rock, Maria Key Kristiansen, fylder 40 år i dag. Og det er nok en note værd. Gennembruddet kom i 2005, hvor hun med Marie Key Band slog igennem i DRs Karrierekanonen på P4 med sangene “Per” og “Kleptoman”. Siden er det gået slag i slag. I 2011 gik Marie solo med albummet i byen igen, og hele vejen med succes, kunstnerisk og kommercielt. Og Key kan den svære kunst for danske sanger-sangskrivere, at formulere sig mundret og på et jævn dansk og ballancere mellem det banale og det, der stikker spadestik dybere. (K)ærlighedssange, kaldte Torben Bille hendes sange om netop det tema, der fylder godt i hendes sangkatalog. Hendes seneste plade hedder Giganter fra 2018.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget
14,270