50: Frank Zappa og King Crimson

10. oktober 2019

Men ikke kun Kinks udsendte deres Arthur på denne dag for 50 år siden. Også Frank Zappa bidrog til at gøre d. 10. oktober til noget særligt i det år med udsendelsen af albummet Hot Rats. Det var Zappas første pladeprojekt efter opløsningen af Mothers of Invention. Og med lange jazzinfluerede numre markerede pladen også en stilistisk nyorientering for Zappa.

Pladen solgte ikke stort, men indeholder et par af Zappas bedst kendte sange “Peaches in regalia” og “Willie the Pimp” og står i eftertiden som et hovedværk i Zappas produktion.

Men 10. oktober bød også på debutalbummet fra det engelske progressive rockband King Crimson In the Court of the Crimson King. Kritikken vidste ikke helt, hvad den skulle mene om pladens blanding af jazz, rock og symfonisk klassisk musik, men den blev en pæn succes på begge sider af Atlanten og er i dag at betragte som et hovedværk i den progressive rock og er blevet genudsendt flere gange i lydforbedrede udgaver. Bl.a. kom der en fornem 40-års-jubilæumsudgave i 2009, baseret på det originale 8-spors masterbånd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget
14,221