Dansk rock for halvtreds år siden…

22. oktober 2019

Ad internetomveje kom jeg på sporet af en brunfarvet vol. 4 af bokssættet Dansk Rock Historie. Du kan se den her. Den er ikke udsendt på vinyl eller CD, kun som streaming (hvilket forklarer, hvorfor jeg ikke har været opmærksom på den indtil nu). Men opdagelsen gav anledning til at tænke lidt over, hvad dansk rock bidrog med i det mytologiske år 1969. Og efter lidt graveri, bl.a. i den gule og den lilla boks i ovennævnte bokssætserie afslørede, at vi bl.a. blev beriget med følgende plader:

Povl Dissing, Benny Holst og Beefeaters – Povl Dissing/”Nøgne øjne”

Burnin Red Ivanhoe – M144

Young Flowers – No. 2

Alrune Rod – s.t.

Beefeaters – Meet you there

Delta Blues Band – s.t.

Savage Rose – Travelin’

Og det er kun et udsnit af, hvad der kom på de store plademærker. For der kom fx også plader fra Spectator Records – se her. Men alligevel er der tale om holdbare, solide danske rockplader, der stadigvæk tåler at blive sat under pickuppen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

36 har læst indlægget
14,212