Lamb – på scene i Århus

12. november 2019

Det er ikke blevet til mange koncerter her i 2019. Faktisk var den sidste koncert, jeg oplevede, Algiers i januar måned. Og forklaringen er en kombination af dovenskab og så, at jeg ikke har fundet et navn, jeg ville bruge en aften på. Så enkelt er det.

Men da nyheden om Manchester-bandets eller -duoens Lambs optræden i Århus dukkede op, måtte jeg lægge dovenskaben af mig og overvinde min trang til at bruge tiden på andet end koncertgængeri. Udsigten til at opleve duoen Andy Barlow og – ikke mindste – sangerinden og sangskriveren Lou Rhodes på en dansk scene var for pirrende og fristende. Så således bliver det på lørdag, hvor de indtager Voxhall i Århus.

Det er efterhånden ti år siden, jeg fik fingre i duoens hitopsamling Best Kept Secrets (2004) på bibliotekets udsalg. Og den begivenhed var med til at transformere mig til mere end en engageret lytter til noget, der kunne ligne en regulær fan. Kald det trip-hop, drum and bass med jazz, kald det lige hvad du vil, men jeg er fascineret, når duoen med Rhodes stemme i forgrunden inviterer til en oplevelse af moderne electronica, iblandet jazz, pop og andre godter. Og Rhodes har sådan en stemme, der falder lidt uden for kategori. Den er bare indtagende og forførende.

Jeg vender selvfølgelig tilbage med en rapport fra koncerten.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget
14,000