Dagens Dylan

14. november 2019

The Animals gjorde denne sang – “Rising sun blues”, som den også kaldes – til deres. Nærmest en kendingsmelodi for bandet fra Newcastle on Tyne. Men her er den så med Dylan fra hans første album fra dengang, han var kopist og coverartist. Sådan som alle store kunstnere er begyndt, inkl. Elvis, Beatles og The Rolling Stones. Først skulle man gennem traditionens repertoire, før man selv kunne begynde at komme med sit bud på en fortsættelse og måske fornyelse.
Og jeg synes Dylan her demonstrerer, hvilken meget stor fortolker han er. Læg mærke til, hvordan han med sin sang nærmest udlægger teksten med al dens melankoli og elendighed for lytteren. Det er stor kunst, som han siden førte over på sine egne sange – helt frem til i dag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

10 har læst indlægget
13,997