Hvad er de værd – de gamle vinyler?

16. november 2019

Vinylrenæssance, der blæser ind over os, nærer interessen og samleriet af de gamle vinyler fra årtierne i forrige århundrede. Og de gamle vinyler er efterspurgte, nogle mere end andre. Og helt efter markedets logik bestemmer efterspørgslen, hvad sådan en gammel sag kan koste. Og vi ser her helt bort fra alt det med, hvilken stand de er i.

Og på nettet kan man rundt omkring finde sider, hvor folk opstiller lister over deres samlinger – med ideelle priser. Og et sted, hvor man får en fornemmelse af, hvad en gammel plade kan være værd er www.discogs. com.

For sjov skyld fandt jeg en af mine gamle vinyler frem, The Beatles og deres single “She loves you/I’ll get you” for at se, hvad den kunne være værd i handel og vandel (og nej, den er ikke til salg!).

Min udgave er fra 1963 og bærer nummeret R5055. Endvidere kan man læse flg.: Rights Society: NCB, Matrix / Runout (Label side A): 7XCE 17395 (dvs. det nummer, der står graveret på vinylen helt inde ved midteretiketten) og matrix / Runout (Label side B): 7XCE 17396 (det tilsvarende på B-siden). Såvel cover som vinyl er i meget fin stand.

Og hvad er den så værd i kroner og ører i flg. discogs? Gennemsnitsprisen er 9 euro ( 1 euro er 7,47 kr værd i dag), den laveste pris er 5 euro, og den højeste 58, 85 euro (439, 74 kr.). Jeg kan ikke huske, hvad den kostede dengang, jeg købte den hos Jaspers Radio, men der er ingen tvivl om, at den er blevet meget mere værd med tiden.

Og hvad kan man så bruge det til? Jeg kan ikke bruge det til ret meget andet end at fundere over, hvordan det går med ens ejendele, når tiden går. For – for mig er det vigtigste musikken, der ligger i rillerne på pladen. Så længe jeg ikke er nødt til det, er mine plader ikke til salg. Det er musik, jeg holder af og har et nært forhold til.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Helge kommentarer:

    Hvis jer ikke husker helt forkert kostede en singleplade dengang omkring en 10er mens en dansk LP kostede cirka 30 og en udenlandsk 40. Forskellen skyldes måske diverse told.

    Så med en cykelbudløn på 25 kroner om ugen var der ikke råd til mange plader.

  2. capac kommentarer:

    @Helge: Det skal nok passe med de priser. 9.95 for en single eller sådan. Og ja der var langt mellem kronerne dengang, men nogle
    singler blev det da til. Og glæden ved at have dem endnu er der ikke nogen der kan betale sig fra.

Skriv en kommentar

24 har læst indlægget
13,986