Mose Allison – hyldet igen

2. december 2019

Når man med sin finurlige blanding af blues, jazz og humor har inspireret en lang række kunstnere – fra Pete Townshend/The Who over Rolling Stones til Georgie Fame, så er det på sin plads at man får en hyldestplade. Og det er såmæn ikke første gang, det overgår Mose Allison, der døde for et par år siden i en fremskreden alder.

Den nye plade hedder If you’re going to the city – a tribute to Mose Allison og byder på en perlerække af kunstnere – Taj Mahal, Robbie Fulks, Jackson Browne, The Tippo Allstars/ Fiona Apple, Ben Harper og Charlie Musselwhite, Chrissie Hynde, Iggy Pop, Bonnie Raitt, Loudon Wainwright III, Richard Thompson, Peter Case, Dave Alvin og Phil Alvin, Anything Mose!, Frank Black, og Amy Allison med Elvis Costello. Derud over får man en dokumentarfilm om manden selv. Alt i alt en udmærket julegaveidé for musikglade mennesker.

Her er min favorit Loudon Wainwright IIIs kongeniale fortolkning af “Ever since the world ended”:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

5 har læst indlægget
14,411