Judy Dench – 85

9. december 2019

[Foto lånt fra Wikipedia]

Jeg har en svaghed for Storbritanniens gamle damer udi skuespillets kunst. Og øverst oppe på min private rangliste over skuespillerinder fra den anden side af Vesterhavet finder man Dame Judy Dench, der bl.a. er kendt fra sin rolle som Bond-chefen M i en række James Bond-film. Men hendes filmografi er alenlang og rummer kun fine præstationer fra Denchs side. Og – hun kan det hele. Hele spektret fra Shakespeares alvor til humor i ultralette, britiske komedier. Et godt, kort indblik i hendes karriere får man i dokumentaren Nothing like a Dame, hvor hun optræder som sig selv sammen med Maggie Smith, Joan Plowright og Eileen Atkins. De snakker, pludrer og sladrer sig gennem deres liv og erfaringer som skuespillerinder. En sand fornøjelse for en anglofil elsker at store damer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

15 har læst indlægget
14,462