Erindringsglimt: gymnastiktøj anno dazumal

12. december 2019

På mine mange ture rundt i lokalområdet med hunden kommer jeg nu og da forbi en lokal afdeling af en stor fitneskæde (der i øvrigt lige er blevet solgt til udlandet). Og her kan jeg gennem de store vinduer se mænd og kvinder bruge de forskellige fitnesmaskiner. Løbebånd, cykler osv. Og næsten alle er iført nutidens idrætstøj. Tætsiddende bukser og bluser, moderne kondisko osv.

Og så var det mine tanker gled tilbage til gymnastiktimerne i folkeskolen (i tresserne). Dengang var det ikke nogen selvfølge, at man fik smart gymnastiktøj med hjemmefra. Ofte måtte man tage imod det tøj og de sko, som skolen kunne stille til rådighed. Det betød en hvid, ærmeløs undertrøje, et par store, brune/beige shorts og et par lette sko, der var lavet af kraftig grå ruskind, en lidt tykkere ruskindssål og en elastik hen over foden. Det var ikke et populært udstyr, men når familiens pengepung ikke strakte til mere moderne sager, så måtte man nøjes. Og jeg har forgæves ledt efter billeder af disse kreationer, men har endnu ikke fundet dem.

Efter nogle år blev det dog bedre. Jeg fik mine egne blå sportsshorts og et par rigtige gummisko, selv om jeg nogle gange måtte nøjes med skolens udstyr, når mit eget var til vask.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
14,464