Elton John – ufiltreret

6. januar 2020

Fair skal være fair. Og måske vil det lykkes for DR at få noget godt ud af DR2, der nu skal rumme meget af det, der forsvandt med DRK. Lad os give DR en chance mere for at vise, at selv med 20% nedskæringer og fejlagtig ungdomsdyrkende programpolitik kan det være muligt at lave tv, som også voksne mennesker gider se. Vi ser tiden an og følger DRs nærmeste udvikling.

I går aftes var DR lidt oppe på beatet med interviewudsendelsen “Elton John uden filter”, hvor talkshowværten Graham Norton fik lov til at gå Elton John på klingen. Noget, kunne man forstå, der efterhånde sjældent sker. Og et passende anledning er dels Elton Johns meget omtalte og roste selvbiografi Mig, hvor John ret så åbenhjertigt fortæller om sit liv, både det kunstneriske og det private, og dels den biografiske film Rocketman, der også fortæller om Johns liv.

Og interviewet tog meget fint tråden op fra biografi og film og gav et nuanceret billede af en kunstner og et menneske, der har været meget – også meget ondt – igennem siden barndommen, men også har været begunstiget af et stort held, hvor tilfældighedens terningespil har faldet ud til hans fordel mange gange og hvor han ofte har truffet de helt rigtige valg på rette tidspunkt. Med det resultat, at han nu i en alder på 71 år kan se tilbage på et liv, der primært har været godt og vellykket, selv om der har været mange problemer undervejs, lige fra alkoholisme og stofmisbrug til pressehetz og sygdom.

Desværre kom interviewet ikke så meget og dybt ind på den kunstneriske dimension i Johns liv. Men det hænger nok sammen med det publicistiske udgangspunkt. Det kunne ellers have været interessant med en analyse af udviklingen i hans musik fra de formative år i halvfjerdserne til de senere, modne års breden sig over koncerter, film, musicals osv. Men det må vi så have til gode en anden gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget
14,304