50: Ache – De homine urbano

18. februar 2020

Og halvtredsårsjubilaren i dag er dansk, nemlig nygendannede Ache og deres album De homine urbano, der udkom på denne dag. Læs hvad pladeselskabet Philips skrev i forbindelse med udgivelsen i 1970. Mere om Ache på deres hjemmeside: www.achesite.dk.

Og Finn Olafsson skriver i en mail i anledning af jubilæet:

Den 18. februar 1970, altså i dag for 50 år siden, blev ACHE’s første LP, ”De Homine Urbano”, udgivet i Danmark.

Det var en ret speciel plade af en ”beatmusik” plade at være, for der var kun to lange numre på pladen – ét på side 1 og ét på side 2. Endnu mere specielt var det, at ACHE’s musik dannede grundlaget for to balletter med koreografi af Peter Schaufuss og med Peter Schaufuss selv i hovedrollen. Den ene ballet, ”De Homine Urbano”, blev opført med klassisk uddannede dansere på Det Kgl. Teater i København og på Bolshoi Balletten i Moskva i Sovjetunionen – og den anden, ”Little Things”, på Det Ny Teater i København.

Nogle journalister kaldte derfor dengang musikken for ”finkulturel”, men vi ACHE-musikere dengang, Peter Mellin, Glenn Fischer, Torsten Olafsson og jeg, så det bare som en fed opgave at komponere, arrangere, tilrettelægge og dramatisere vores musik til to virkeligt spændende begivenheder.

Vi havde også det fantastiske lysshow ”The Tezcatlipoca Light Show” med i forestillingerne – det lysshow, som ellers lavede lys til vores musik på spillesteder som Klub 27, Dagmar Teatret, til Musik & Lys arrangementer i Københavns omegns sportshaller og i koncertsalene rundt omkring i landet.

At dette, vores første album, hurtigt skulle blive udgivet i mange andre lande og siden er blevet genudgivet adskillige gange på både CD og vinyl – og som jo også blev startskuddet tl ACHE’s mangeårige ”karriere” – ja, det kunne hverken vi eller andre forudsige i 1970. Men musikken lever stadig i bedste velgående og seneste nyt er, at både ”De Homine Urbano” og vores andet album ”Green Man” nu snart bliver genudgivet igen – i marts måned 2020 – i Japan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

4 har læst indlægget
13,982