Mogens Vemmer – tv-producer m.m. for DR – er død, 84 år

26. februar 2020

Manden bag Bamse og Kylling er død, bræger TV2s nyheder. Men  Mogens Vemmer var meget andet end manden bag de to børneprogramkæledægger. Han startede allerede som studenterspeaker for DR som ganske ung, og blev fastansat som programsekretær i 1961 og var i tre årtider – fra 1968 til 2000 – programchef for børne- og ungdomsafdelingen i DR.

Her stod han ganske rigtig bag en række populære børneprogrammer – Ingdrid og Lillebroder, Kaj og Andrea, Bamse og Kylling m.fl. Og han fik et ry som værende en chef, der gav de ansatte frihed under ansvar. Det kom også til at betyde, at han fik ørerne i den politiske maskine, da ungdomsoprøret satte sig sine spor i DRs programvirksomhed. Han blev ansvarshavende mellemmand mellem de påståede “røde lejesvende”, der satte deres præg på ungdoms- og børneprogrammerne, og så det politiske parnas, der var ude med riven i tide og utide.

Jørgen Clevin-klip, tilrettelagt af Mogens Vemmer:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

34 har læst indlægget
14,768