Tom Lundén – 70

16. marts 2020

Dem af os, der kan huske året 1976, hvor Bifrost bragede igennem lydmuren med deres debutalbum og fejede hitlistekonkurrenterne af bordet, vil Tom Lundén sange have en særlig fremtrædende plads. Debutalbummet var på sæt og vis et virkeligt smukt ekko af tresserne, som man formelt set havde forladt, men sange, der emmede af hippiedrømme og alt, hvad dertil hører.

At Tom Lundén også er meget andet end sangskriver, sanger og musiker – fx fhv. medlem af Alrune Rod (en kort tid, men alligevel) og skaber af Christianniahymnen “I kan ikke slå os ihjel”  – behøver vi kun nævne i forbifarten, for det er tiden med Bifrost og de langtidsholdbare sange, der kom ud af den konstellation, der vil sikre Lunden en varig plads blandt danske sangskrivere. Når man i dag lytter til Bifrost, opfølgeren Til en sigøjner eller opsamlingen Hjerte til salg, så kan man høre, at Bifrost leverede den rene og skære popmusik, selv om den var filtret igennem tressernes og de tidlige halvfjerdseres progressive rock fra Jefferson Airplane til Alrune Rod. Og derfor var det oplagt, at de hittede kraftigt. Jeg mindes endnu, hvor overraskende det var, at debutalbummet indtog førstepladsen på det års albumhitliste på DRs program 3. Jo, Bifrost og Tom Lundén var ikke til at komme uden om dengang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

95 har læst indlægget
14,762