Kinks – før You really got me

23. marts 2020

The Kinks startede selvfølgelig som et coverband, lige som de andre tresserbands, inkl. the Beatles. Og det er sjovt at høre deres allerførste single på plademærket Pye, nemlig en coverversion af penniman, Blackwell og Johnsons “Long tall Sally” . B-siden var Rau Davies’ “I took my baby home”.

Singlen floppede og blev fulgt op af “You still want me” (Ray Davies) med B-siden “You do something to me” (Davies).

Også denne anden single ramte ikke hitlisten, og det kan man måske godt – som Ray Davies gør – undre sig lidt over. A-siden er bestemt ikke en dårlig popsang.  Men slog altså ikke igennem dengang i 1964. Først “You really got me” gjorde det – og det med bravour . Den blev nr. 1 efter nogle få uger, og også i USA gjorde den sig godt på Billboards hitliste.

De allertidligste indspilninger kan man finde på den Anthology-boks, der kom i 2014.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

15 har læst indlægget
14,465