Tom Waits-sange – fortsat

29. marts 2020

Jeg holder stadigvæk fast i min karantæne-Tom Waits-lytteprogram. Og er nået til en af Waits vel nok bedst kendte sange, nemlig “Tom Traubert’s Blues (Waltzing Matilda)”. Her i en fin fortolkning af Rod Stewart. Har du tænkt over, hvad “waltzing matilda” betød? At det oprindeligt er titlen på en australsk bush ballad, oven i købet en slags nationalsang down under, og at udtrykket henviser til en vagabonderende løsarbejder, der går med sin matilda (tøjbylt) på en læp over skulderen. Og at den i Waits univers bliver et billede på en bar fly, altså en person, der frekventere byens barer med hvad dertil hører af alkoholiske drikke og letlevende kvinder (mænd…).

Og I skal ikke skånes for den originale, officielle video med en skægget Rod…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Helge Jørgensen kommentarer:

    Og som mange ved er det jo Mathilde (vor egen) der er sangens barfly :-)

  2. capac kommentarer:

    @Helge: Ja, Mathilde var vist inspirationen til den sang, men nogen bar fly har hun vist aldrig været. Tom Waits derimod… Lyt bare til Nighthawks at the diner…

Skriv en kommentar

9 har læst indlægget
14,148