Musikken på den øde ø

29. marts 2020

Den gamle leg med at vælge musik, plader, man ville have med på en øde ø, hvis man skulle strande der som en anden Crusoe (men dog med elforsyning og musikafspiller osv.), har fået fornyet energi i disse karantænedage. Selv ville jeg komme temmelig i vildrede, hvis jeg skulle vælge blot ti plader – album – jeg ville tage med. Hvor skulle jeg begynde? Elvis – den tidlige Elvis? Beatles – Sgt. Pepper eller det hvide album? Og ville jeg ikke i længden også blive træt af disse klenodier?! Måske skulle man vælge noget, man aldrig helt er blevet færdig med?! Captain Beefheart/Trout Mask Replica eller !?
Men der er mange andre, der kan den kunst. Og BBC radio har for længst lavet en serie med Desert Island Discs, hvor mere eller mindre kendte mennesker afslører, hvilke plader de ville have med og giver  pladerne nogle ord med på vejen. På BBCs hjemmeside kan man lytte til – og nedhente – disse mange øplader. Og det er, om ikke andet, inspirerende at se og høre, hvilken musik andre mennesker skatter højt. Og andre menneskers lytteri har altid – for mig – været en kilde til mit eget musikforbrug og musiknydelse – mere end, hvad anmeldere og kritikere har ment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

4 har læst indlægget
14,148