Mamma Mia! ABBA-musical som film

30. juni 2008

Det er rart at blive overrasket og få sine fordomme tilført noget frisk luft. Det skete for capac i går, da han – i biografen – så traileren til den nye filmatisering af ABBA-musicalen Mamma Mia! Overraskelsen bestod i at høre Meryl Streep trykke den af og synge ABBA. Jeg har længe haft et lidt ambivalent forhold til Meryl Streep. På den ene side har jeg – siden The Deer Hunter (1978), Cramer vs. Cramer (1979) m.m. – været klar over, at vi havde at gøre med en mere end almindelig talentfuld skuespillerinde. En af den slags, der aldrig leverer en dårlig præstation og altid udfylder sin rolle med hele dens potentiale. På den anden side har jeg haft det lidt svært ved mange af hendes ‘alvorlige’ roller og har savnet det sprælske og letbenede i hendes repertoire. Der er selvfølgelig undtagelser i hendes lange karriere. Men mit helhedsindtryk har været hængemulealvor. Og det kan den nye Mamma Mia”-film måske rette lidt op på. I hvert fald det stærkt opmuntrende at se Streep som syngende mor med en frigjort fortid i de klip, som traileren gav publikum. Og så lader det til, at tranformationen af ABBA-hits til versioner med Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgaard, Julie Walter m.fl. lykkes godt. Det skyldes nok, at Benny Anderson og Björn Ulvaeus har haft en finger med i spillet. Filmen har Danmarkspremiere den 17/7.

Trailer

3 kommentarer

  1. Ralph Østrup kommentarer:

    det lader ikke til at du har set Robert Altmanns sidste film “A prairie home companion”, som ud over at være en fantastisk film, ogsÃ¥ har Meryl Streep og Lilly Tomlin som syngende country søstre.

  2. capac kommentarer:

    @Ralph: Jo, det har jeg, men det rykkede ikke helt pÃ¥ samme mÃ¥de. MÃ¥ske fordi country passer mere til mine fordomme om Streep end ABBA-popsange … ;-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

951 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62