Besættelsen – 9. april 1940

9. april 2020

For 80 år siden besatte tyske tropper Danmark og indledte besættelsestiden. I disse krisetider er det – for mange – nærliggende at drage paralleller mellem nu- og datid. Men jeg tror, vi skal være forsigtige med at sammenligne de to situationer. Dagens krise er ikke – som fx den franske præsident mener – en krigstilstand. Og den er ikke kun et nationalt anliggende, men et globalt sådant. Endelig tror jeg, men det må tiden vise, at den aktuelle sundhedskrise vil sætte sig meget dybere spor end besættelsestiden for firs år siden, fordi coronavirus er et produkt af den levevis, vi deler med store dele af jordens befolkning – og fordi den netop sætter denne levevis (økonomien, kulturerne, sameksistensen…) til debat og rejser spørgsmålet om en anden levevis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

15 har læst indlægget
14,624