I hælene på Billy Cross: Cat Mother and the all night newsboys, Meat m.fl.

19. maj 2020

[Coronarelateret sang, lånt fra Cross’ Facebookside]

Som nævnt læser jeg pt. – blandt meget andet – Billy Cross’ lille erindringsbog Så langt så godt. Det er en letlæst bog, hvor Cross fortæller om sit liv som studerende og musiker fra de unge år og frem. Og undervejs hører man selvfølgelig om de mange musikalske sammenhænge, han indgår i. Fra The Esquires og videre.

Blandt de navne, man høre om, er Cat Mother and the night newsboys, der omtales om dels et Jimi Hendrix-fund (han mistede dog hurtigt interessen…) og dels som et af de første ‘roots’-orkestre, som Cross støder på.

Andre bands, Cross er involveret i, er Meat, der vist ikke får udgivet noget, og Black Sabbath, der må skifte navn og er lige ved at få en pladekontrakt, der dog forpurres af et bandmedlem, der er blevet lidt for glad for heroin. Men bedst kendt er nok bandet Sha Na Na, der nok er bedst kendt for deres optræden på Woodstock-festivalen. Cross giver et fint billede af dette retro-rock-band, der er dygtige musikere, men som plages af indbyrdes konflikter.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

25 har læst indlægget
14,624