Unge pigers sind

5. august 2020

“Der findes ikke magen til unge pigers sind/ De siger nej om dagen/ Men ja i måneskin”. Et sådant udsagn ville man nok ikke slippe heldigt af sted med nu om stunder, men i Tivolis Sommerrevy anno 1917 og en hel del år frem, var det helt i orden.
Efter lidt søgen rundt om på nettet, faldt jeg over en oversigt over nogle af de musikprogrammer, som Danmarks Radio sendte på tv i slutningen af halvtredserne og starten af tresserne under titlen Pladeparade (med Otto Leisner som vært). Og det er sjovt at se, hvad man kunne finde på at divertere med. Alt fra klassisk musik, gæster i studiet (fx Svend Asmussen) og nyere pop (fx Petula Clark, der er med flere gange).

Og så faldt jeg over Frankie Vaughan, der er en af de kunstnere fra den tid, jeg husker fra dengang. Her med Kisses Sweeter Than Wine fra 1957.

Og så faldt jeg over en indspilning med skuespillerinden Annie Birgit Garde med den forlokkende titel “Den slemme måne”. Desværre var den ikke på Youtube (og det skyldes nok ikke den aktuelle ballade med KODA), men heldigvis var der en anden udgave med Bror Kalles Kapel og Eddie Russell (et navn jeg også husker). Den slemme måne” er, som antydet, et studie i datidens kønsliv, ikke mindst det maskuline syn på femina. Og så er der – hvis vi ser bort fra det – en vis bedaget charme ved Bror Kalle og Russells fremføring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

24 har læst indlægget
14,624