Paul McCartney: Maggie Mae

9. august 2020

Så nåede DR1 til (foreløbigt) sidste afsnit i serien Pirates of the Caribean. Dead Men Tell No Tales eller som den er betitlet i Danmark: Salazar’s Revenge. Salazar’s hævn – det med danske titler er åbenbart ikke så moderne længere.

Nuvel, det er i dette femte afsnit af skrønen, vi møder Sir Paul McCartney i rollen som kaptajn Jack Sparrows onkel. I et tidligere afsnit mødte vi jo Keith Richard som Jacks far. Nu er McCartney så onkel. Og det fungerer mindst lige så godt.

Da filmen var slut sad jeg og læste rulleteksterne. Det er efterhånden en sjælden øvelse på tv, fordi de meget ofte enten taler hen over eller ligefrem klipper det bort. Hvilket er en synd, og manglende respekt for alle de mennesker, der har været med til at realisere filmen. Og jeg har altid nydt at blive siddende i biografen for at studere rulleteksterne, filmnørd som man er. Og der er meget nyttigt at hente om birolleskuespillere, komponister osv.

Og på rulletekstens sidste linjer kunne jeg læse, at sangen “Maggie Mae” var med og blev sat i forbindelse med The Beatles. Og jeg måtte granske min hjerne. Og kom i tanke om, at Beatles faktisk lavede en version på albummet Let it be. Men hvor i filmen var det man hørte den? Jo, selvfølgelig. Det er McCartney, der sidder i fængselscellen og synger den gamle LIverpoolvise om luderen Maggie, der rullede sømænd, der var på orlov.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,412