Mælk

18. august 2020

Da jeg her til morgen hældte minimælk på mine havregryn – økologisk minimælk fra Gram Gods i plastpose – gled mine tanker tilbage til dengang, jeg stadigvæk boede i baggården i Nygårdsvej sammen med mine forældre. Og hvor mælkemanden kom med sin hestevogn med netop mælk. Dengang var der ikke tale om økologisk versus ordinær mælk. Der var kun en slags, og den var på flaske.

Mælkemanden Oluf Jensen kørte med vognen for Esbjerg Andelsmejeri, og det gjorde han fra 1930 til 1966, hvor han stoppede. De sidste 25 år havde Oluf Jensen ikke holdt ferie. Og hesten fik sit velfortjente otium på Fanø hos en gårdejer.

Det var altid en begivenhed, når Jensen kom med hestevognen. Det var ikke hver dag, man fik en hest at se eller for den sags skyld en mælkehestevogn.

På øverste foto ses Oluf Jensen med hesten Tot på vej ind på andelsmejeriet i Skolegade. Billedet nederst viser Oluf Jensen sammen med hesten Stella og drengen Helge Clausen.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

116 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62