Nabolandenes tv-kanaler

25. august 2020

Der kan vist ikke herske megen tvivl om, at Danmarks Radio har tabt kvalitativ højde efter den seneste massive nedskæring, der bl.a. kostede DRK livet. Og kombineret med et generelt (ja, jeg tillader mig at generalisere…) faldende journalistisk niveau og et ikke altid lige heldigt programvalg, så fremstår DR-tv tyndere og lettere end nogensinde.

Men heldigvis er der alternativer. Og jeg tænker ikke primært på de store amerikanske streamingtjenester. der konstant ‘banker på’ ens dør, hvis man er på de sociale medier, men derimod på vores nabolandes tv. Sverige, Norge og Tyskland, ikke mindst. Og i går fik jeg en digital opfordring til at modtage nyheder fra siden www. nabolandskanalerne.dk, hvor man informerer om, hvad der sker på nabolandenes tv-kanaler. Og hvis man har bevaret lidt af sine sprogfærdigheder fra folkeskolen og ungdomsuddannelserne, så er det jo ingen anstrengelse af se tv fra de nævnte lande. Og et godt initiativ at informere om, hvad der sker, så man ikke er henvist til at læse ulæselige tv-programoversigter.

Og sjovt nok gjorde DR – af alle – i går opmærksom på, at der laves fremragende tv andre steder end i de angelsaksiske lande. DR2 begyndte i går den tyske tv-serie Charité – et hospital i Berlin om et hospital og dets mennesker i Berlin anno 1888. Det første afsnit (af tre) på halvanden time var intet mindre end fremragende. Fin periodeskildring, meget fine skuespilpræstationer og en spændende historie om lægevidenskabens udvikling i en brydningstid, hvor opdagelsen af mikrober (bakterier) er begyndt og revolutioneringen af behandlingen står lige for at ske. Krydret med historier om kærlighed, ligestilling og andet.  Absolut anbefalelsesværdig.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 kommentarer

 1. Uffe kommentarer:

  Jeg så ‘Charité’ med stor fornøjelse for et par år siden på ARD, netop fordi jeg jeeg var blevet gjort opmærksom på den i Nabolandskanalernes nyhedsbrev. Men selv om jeg er nysproglig student og nok kunne have hutlet mig igennem, var jeg nu glad for, at der var danske undertekster!

  Jeg plejer at forsvare DR næsten uanset hvad, fordi der efterhånden er så megen uberettiget DR-bashing alle vegne, men jeg må desværre nok give dig ret i, at niveauet er dalet mærkbart efter den seneste sparerunde. DR 2 er nu ikke det værste, man har, og den eneste anden reelle konkurrent er stadig langt bagefter. Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har haft lyst til at se noget på TV 2.

 2. capac kommentarer:

  @Uffe: Jeg indrømmer gerne, at jeg er skyld i DR-“bashing”. Og man skal jo være fair. Derfor anstrenger jeg mig for at fremhæve DR, når de har noget godt i posen til os. Ja, jeg har pålagt mig selv at gøre det – for god ordens skyld. Men niveauet er faldet, og det skyldes de fladpandede politikere på den blå side, der helst så al tv kommercialiseret. Bedre bliver det så ikke, når yngre journalister (ofte uden den uddannelse bag sig…) agerer som om underholdning skal være fællesnævner for alle nyheder, store som små. Jeg tager mig ofte i at ønske mig tilbage til dengang, hvor journalisterne talte rigsdansk og lagde ansigtet i alvorlige folder, når de berettede om situationen bag jerntæppet eller i Amerika. John Danstrup og den slags journalister. Men det er nok bare min fremskredne alder, der gør sit udslag her…

 3. Uffe kommentarer:

  Jeg tror, vi er helt på linje. Ikke alt var bedre i gamle dage, men en hel del var …

Skriv en kommentar

54 har læst indlægget
14,690