Farvel til Diana Rigg

11. september 2020

Næppe har jeg fremhævet skuespillerinden Diana Rigg i en kommentar på en anden blog, så erfarer jeg, at hun ikke er blandt os mere, men er død i en alder af 82 år. En kræftsygdom gjorde en ende på hendes liv.

Og kendetegnende for vores tid, så fremhæves hun for sin rolle i streamingserien Game of Thrones. Men i min tv-verden vil hun altid især være forbundet for sin tidlige rolle i serien The Avengers (1961-69), som jeg slugte på tysk tv, hvor den havde den forunderlige, tyske titel Schirm, Charm und Melone (cirka: paraply, charme og bowlerhat), hvor hun i rollen som Emma Peel assisterede Patrick McNee som John Steed. En kulørt, morsom spion- og actionserie. Og Rigg spillede sin rolle med bravour- fræk, charmerende og – ja – en fryd for det mandlige blik. Det var længe før Sofie Linde-balladen og streaminghelvedet, dengang hvor tv-serier var i deres vorden. Jeg husker ikke, om serien blev vist på DR (det var jo før TV2 og den andre kanaler kom til), men jeg har ikke glemt den fagre Diana Rigg, der også fik en rolle i en af James Bond-filmen I hendes majestæts hemmelige tjeneste (1969), hvor hun fik æren af at bedøre George Lazenby i hans eneste rolle som agent 007.

Hun fortsatte med skuespilgerningen på teater, tv og film  helt frem til i år. Senest i genindspilningen af tv-serien Folk og fæ ( All Creatures Great and Small), serien Black Narcissus og spillefilmen Last Night in Soho, der endnu ikke har haft premiere. Rigg var altid god til en birollekarakter.

Læs også forfatterinden Magaret Drabbles fine erindringsskitse og nekrolog – her.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

11 har læst indlægget
14,531